Miercuri, 26 Ianuarie 2022 00:03

Proiect eTwinning “BACK TO NATURE”

Școala Gimnazială “”Gheorghe Magheru” și-a câștigat titulatura de Școală eTwinning încă din anul 2018 prin proiectele la care a luat parte și prin activitățile desfășurate de ambasadorii săi eTwinning.

Unul dintre proiectele eTwinning de anul acesta poartă numele “BACK TO NATURE” și este un proiect la care participă elevi din clasele primare. Proiectul este scris de o echipă de profesori din Turcia și are parteneri din mai multe țări europene.

“Prin acest proiect ne propunem să oferim un mediu în care elevii noștri să poată învăța participând activ la procesul de educație, trăind și făcând. Elevii noștri vor deveni indivizi care produc soluții la problema consumului excesiv și inconștient al epocii noastre, reciclează produsele folosite și le reintroduc în natură. Elevii vor folosi învățarea prin descoperire și, în același timp, vor experimenta entuziasmul descoperirii prin activități diversificate..

În acest proiect elevii vor fi activi în fiecare moment. Credem că atât distracția, cât și motivația de a învăța vor fi la niveluri înalte. Este unul dintre obiectivele principale ale proiectului nostru ca elevii participanți să devină indivizi care să transfere ceea ce au învățat, să cerceteze, să pună întrebări, să caute noul și să își dezvolte spiritul de echipă”.

Proiectul a început în luna ianuarie și se va încheia în mai. Elevii care vor lucra la proiect au fost stabiliți la începutul lunii ianuarie, părinții copiilor fiind cei care au autorizat participarea copiilor în proiect prin semnarea declarațiilor de consimțământ. În fiecare săptămână, începând din luna ianuarie, în mediul clasei vor fi implementate diverse activități de reciclare specificate în plan, uneori individual și alteori ca lucru în grup. Aceleași activități se vor desfășura simultan cu toți partenerii. Etapele și rezultatele testelor vor fi înregistrate și partajate pe Twinspace și paginile sale.

Read 496 times Last modified on Miercuri, 01 Februarie 2023 12:30