Școala Gimnazială Gheorghe Magheru, Caracal
E-SPACE - Eco - Schools Project Advancing Circular Economy
PROIECT PILOT PENTRU 12 UNITĂȚI ȘCOLARE DIN ROMÂNIA
Activitate desfășurată în cadrul proiectului Advancing Circular Economy
În această activitate elevii au descoperit Fairphone și etica care se regăsește într-un smartphone. S-a vizionat filmulețul Behind the screen/ The dark side of a Smartphone Industry/Fairphone,în urma căruia elevii au înțeles care este traseul producerii unui telefon. Strategia de piață a companiei Fairphone este una prietenoasă cu natura deoarece propune maximizarea valorii resurselor utilizate în producerea telefonului mobil.
Reciclarea este ultima opțiune, înainte de toate trebuie să reutilizăm, să reducem!
Cel mai bun telefon este cel pe care îl avem deja!
hhtps://youtu.be/vmtaWQxBYFk
Laura Ciupitu, profesor coordonator Eco - Școala și proiect E- SPACE.
 
 
 
 
 
 
 
ECO-SCHOOLS - 21 martie - “Ziua Mondială a Pădurii”
Tema Zilei Mondiale a Pădurilor din acest an este despre “Explorarea importanței restaurării și gestionării durabile a pădurilor în abordarea crizelor climatice și a biodiversității”
Școala Gimnazială “Gheorghe Magheru” - Structura Școala Gimnazială Nr. 3, în parteneriat cu Ocolul Silvic Caracal - Romsilva sărbătorește “Ziua Mondială a Pădurii” în arealul protejat al “ Pădurii Reșca”, unde elevii au învățat care este importanța pădurii și cum se plantează puieții de stejar.
O zi cu mult verde, aer curat și bună dispoziție!🌿🌱🌲🌳
Prof. LAURA CIUPITU
 
 

Programul este coordonat la nivel internațional de Fundația de Educație pentru Mediu Înconjurător - FEE, ce reunește 81 de organizații din 68 de țări, care acționează la nivel național în domeniul educației pentru o dezvoltare durabilă.
Pe plan mondial programul este susținut de Uniunea Europeană, UNESCO și UNEP ( Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).